• GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO & ACHTERAF BETALEN MOGELIJK
 • UITGEBREIDE KENNIS VAN FITNESS EN VECHTSPORTEN
 • OP WERKDAGEN VOOR 15:00U BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
 • COMPLETE PRODUCTINFORMATIE
 • ASSORTIMENT MET PREMIUM MERKEN
Sluiten

Karatebanden

Producten 1-12 van 13

Pagina
2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Band Kids Wit
  Vanaf € 3,99
 2. Band kids Geel
  Vanaf € 3,99
 3. Band Kids Oranje
  Vanaf € 3,99
 4. Band Kids Groen
  Vanaf € 3,99
 5. Budo Band Wit
  Vanaf € 5,99
 6. Budo Band Rood
  Vanaf € 5,99
 7. Budo Band Paars
  Vanaf € 5,99
 8. Budo Band Zwart
  Vanaf € 6,99
 9. Budo Band Bruin
  Vanaf € 5,99
 10. Budo Band Blauw
  Vanaf € 5,99
 11. Budo Band Groen
  Vanaf € 5,99

Producten 1-12 van 13

Pagina
2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Laat zien waar je staat met je karateband

Karate: de budosport die eeuwen geleden in China ontstond, en via het Japanse eiland Okinawa zijn weg vond naar het Oosterse vasteland. Tegenwoordig is deze krijgskunst van de discipline over de hele wereld verspreid. Bij karate ligt de nadruk op het gebruiken van stoot-, trap- en afweertechnieken. De belangrijkste karatestijlen zijn Shotokan (bestaande uit de onderdelen Kihon, Kata en Kumite) en Kyokushinkai.

Een karateleerling of -meester is geen karateka zonder karate gi. Daar is een karateband een onmisbaar onderdeel van. Zo houd je je jas dichtgeknoopt, zoals dat hoort tijdens je training of toernooi. Maar laat je ook zien waar je staat: als de serieuze karateka die je bent, en wat de graad die je hebt behaald dankzij je toewijding is. Daarvoor wil je een karateband die soepel te knopen is, lang meegaat en prettig maar stevig om je middel zit.  Zodat jij vrij bent om je stoten, trappen en afweertechnieken kunt laten zien. En zelfverzekerd de mat betreedt, ongeacht je niveau en tegenstander. 

In ons assortiment vind je obi’s van 100% hoogwaardig katoen, beschikbaar in verschillende lengtematen. Ook kun je bij ons terecht voor karatebanden voor kinderen. Groot of klein, wij zijn er voor iedere karateka!

Wat is de juiste karatebanden volgorde?

Welke karatebanden zijn er? Dat is niet altijd duidelijk, ondanks het gradensysteem van kleuren. De kleur van je obi laat zien welke graad, ofwel niveau, je hebt behaald. Maar de volgorde van kleuren in de Kyu-graden kan licht verschillen per karatestijl. 

Net zoals bij judo wordt bij karate verschil gemaakt tussen Kyu-graden (voor beginners) en Dan-graden (voor meesters). Tussen het stijgen in Kyu-graad zit minimaal 3 maanden, tussen iedere Dan-graad vaak jaren. Hieronder vind je de meest voorkomende karatebanden volgorde in een handig schema.

Karate kent 8 Kyu-graden voor beginners. De witte band is de eerste band, en de zwarte band de hoogte band karate. Voor karateka’s tot 12 jaar worden gekleurde slippen gebruikt om tussentijdse vooruitgang aan te duiden: bijvoorbeeld een gele band met een oranje slip. Na het behalen van de bruine band met 2 strepen ga je over naar de Dan gradatie.

De 10 Dan-graden zijn voor karatemeesters. In dit gradensysteem zijn alle banden zwart, en bestaat de niveau-aanduiding uit het aantal witte strepen op de zwarte band. 

In ons assortiment vind je karatebanden van verschillende lengtematen, voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen zijn alle Kyu’s beschikbaar, voor kinderen de achtste Kyu (wit) tot de vijfde Kyu (groen). Kinderbanden zijn daarnaast dunner en makkelijker te knopen. Kies de kleur die hoort bij je graad en je kunt de mat op. Maar je strepen moet je zelf verdienen!

Hoe weet je welke maat karateband je nodig hebt?

Net zoals bij karatepakken is bepalen welke maat karateband je nodig hebt heel makkelijk. Je telt namelijk 100 cm op bij de maat van je pak. Is je karatepak maat 170 cm? Kies dan een judoband van 270 cm. 

Ben je tenger van postuur, neem dan een obi die een maat korter is dan je maat karatepak. Bijvoorbeeld een obi van 270 cm bij een karatepak van 170 cm. Ben je stevig van postuur, kies dan een maat langer dan je pak plus 100 cm. 

De maatvoering van karatepakken? Die vertellen we je graag. In ons assortiment vind je karatepakken die perfect passen bij onze karatebanden en wat jij nodig hebt op de mat. Ontdek de beste karate gi’s en hun maatvoering hier:

Jouw karateband kopen bij SportGearz

Met onze jarenlange ervaring in Oosterse krijgskunsten weten wij wat jij nodig hebt om te presteren op de mat. Dat geldt voor onze karatepakken, en natuurlijk ook voor onze karatebanden. Omdat je in onze webshop je volledige gi in één keer kunt kopen en daarbij uit alle Kyu’s en meerdere lengtematen qua band kunt kiezen, ben je sneller en voordeliger klaar. Onze korte levertijd en ruime retourbeleid maken je positieve vechtsportwinkel-ervaring bij ons af. Jouw karateband kopen bij SportGearz: altijd een goed idee.

Veelgestelde vragen over karatebanden

 • Hoe moet je een karateband knopen?

  Een karateband knopen doe je het makkelijkst via het volgende stappenplan:

  1. Pak het midden van je obi en hou die voor je buik.
  2. Sla het linkeruiteinde eenmaal om je rug heen naar rechts.
  3. Sla het rechteruiteinde eenmaal om je rug heen naar links.
  4. Pak beide uiteinden weer voor je buik bij elkaar - ze moeten even lang zijn.
  5. Kruis het linkeruiteinde over het rechter. Het uiteinde dat nu rechts van je zit, trek je aan de achterkant van de band tegen je middel aan omhoog.
  6. Maak nu van de twee uiteinden een platte knoop en trek deze strak aan. Klaar!
 • Wat is de hoogste band karate?

  De hoogste band karate is zwart met 10 witte strepen. Na het behalen van de 6e of 7e Dan hoef je meestal geen examen meer te doen om te stijgen in graad. Eerder wordt er dan gekeken naar wat je als karateka betekent voor de sport. Wist je trouwens dat karate de oorsprong is van de uitdrukking ‘de zwarte band hebben’ als het gaat om expertise?

 • Waar kun je het beste een karateband kopen?

  De beste karatebanden vind je natuurlijk bij vechtsportwinkels. Hier zijn de kennis en expertise aanwezig die jou helpen om de obi te kiezen die hoort bij jouw graad en postuur. Daarom vind je bij ons karatebanden en karatepakken van Matsuru, een gerespecteerd vechtsportmerk. Jouw karateband kopen bij SportGearz is dus slim én handig, want je kunt je hele gi in één keer afrekenen. Weet je niet zeker welke maat of kleur band je nodig hebt? Dan helpen we je graag persoonlijk.