Of je nu nieuw bent in de wereld van vechtsporten of een doorgewinterde beoefenaar, het gebruik van de juiste beschermers is van onschatbare waarde voor een veilige en effectieve training. In deze uitgebreide blog duiken we diep in de essentiële uitrusting die elke vechtsporter zou moeten overwegen. Van boksbandages tot hoofdbeschermers, we onderzoeken niet alleen de functie van elke beschermer, maar bieden ook waardevolle inzichten in het kiezen van de juiste uitrusting voor jouw specifieke behoeften.

Veiligheid staat voorop in elke vechtsport discipline, en de juiste beschermers spelen een cruciale rol bij het verminderen van blessures risico's en het maximaliseren van training prestaties. Of je nu een doelgerichte stoot wilt perfectioneren, een intense sparringsessie ingaat, of gewoon geniet van een uitdagende workout, deze blog is ontworpen om je te begeleiden bij het begrijpen, kiezen en gebruiken van de meest effectieve beschermers in de vechtsportwereld.

Aan bod komen boksbandages, hoofdbeschermers, mondbeschermers, scheenbeschermers en meer. Ontdek waarom investeren in hoogwaardige beschermers niet alleen je fysieke welzijn bevordert, maar ook bijdraagt aan een verbeterde algehele vechtsport ervaring. Laten we samen de essentiële rol van beschermers verkennen en je helpen de juiste keuzes te maken op weg naar een veilige en succesvolle vecht sportbeoefening.


Vechtsportbescherming bij SportGearz! Hoogwaardige kwaliteit en de beste prijzen.

  1. Shock Absorber Active multi sports
    As low as € 39,99
  2. sportbh shock absorber active
    As low as € 39,99

Boksbandages

Wil je trainen en sparren zonder remmingen? Dan kun je als bokser of kickbokser tegen de pijngrenzen van je handen aanlopen. Boksen en kickboksen zijn namelijk intense workouts, waarbij de huid en gewrichten van je handen en polsen flink belast worden. Door de stoten, maar ook door wrijving met de binnenzijde van je (kick)bokshandschoenen. Je handen en polsen ontlast je door boksbandages onder je handschoenen te dragen. Op de manier die jij prettig vindt, want jij bepaalt zelf waar en hoe dik je je bandages aanbrengt. Wil jij meer weten over bandages, of wil jij weten hoe je deze het beste kunt aanbrengen? Lees dan onze blog 'Boksen met bandages'!


Hoofdbeschermers

Je hoofd is je kostbaarste lichaamsdeel. Als het kraakbeen in je oor beschadigd raakt, herstelt dat nooit meer, en krijg je zogenoemde 'bloemkooloren'. Bescherm het daarom goed! Zeker bij vechtsporten als MMA en (kick)boksen, waar stoten en trappen tegen het hoofd een onderdeel van de sport zijn. Hoofdbescherming draag je niet alleen om je hoofd te beschermen tegen de impact van je tegenstander, maar ook tegen de risico’s van ongelukkige valpartijen. Jezelf goed opvangen is namelijk een kunst, waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Hersenschuddingen en andere kopzorgen voorkom je met goede vechtsport hoofdbescherming. Bescherm je bovenkamer met een hoofdbeschermer!

Een hoofdbeschermer voor (kick)boksen beschermt je hoofd 180 graden. Ofwel; je hoofd wordt aan alle kanten omhuld. Stevige padding en (kunst)leer houden jouw hoofd veilig op de volgende plekken: jukbeenderen, kaken, oren, voorhoofd en
achterhoofd

Met een goed passende bokshelm verklein je niet alleen je kans op hersenschuddingen aanzienlijk, maar ook op gebroken aangezichtsbeenderen, gebroken kaken en gescheurde trommelvliezen of kapotte oorschelpen. Je wilt tenslotte niet weken tot maanden uit de running raken door een klap tegen je hoofd. 

Natuurlijk vind je ook hoofdbescherming voor vechtsport bij SportGearz. Onze hoofdbescherming van Matsuru is geliefd bij zowel boksers, kickboksers als MMA-vechters. Waarom? Vanwege de goede pasvorm, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Op Matsuru kun je vertrouwen op de mat en in de ring. En op SportGearz om hoge kwaliteit vechtsportartikelen snel thuis te hebben!


Scheenbeschermers

Scheenbeschermers voor vechtsport zijn bedoeld om je schenen en wreven te beschermen. Beschermen tegen de klappen en trappen die je onderbenen te verduren krijgen, tijdens vechtsporten als MMA en (kick)boksen. Zowel bij bokszaktraining als sparringsessies wil je namelijk dat je schenen en wreven geen schade of te pijnlijke plekken oplopen door de impact van je sparringpartner en de bokszak. Zo houd je je onderbenen blessurevrij, en kun je langer door blijven trainen.

Scheenbeschermers voor vechtsport kopen kan in verschillende materialen: katoen, plastic, kunstleer en leer. Katoen is makkelijk te reinigen, ademend en flexibel. Zeker voor kinderen, beginnende vechtsporters en bokszaktraining zijn katoenen scheenbeschermers daarom een goede keuze. Scheenbeschermers van plastic, kunstleer of leer zijn voorgevormd, robuuster en gaan langer mee, wat ze geschikter maakt voor de ervaren kickbokser of MMA-vechter en sparringsessies. 

Bij SportGearz kun je de beste scheenbeschermers kopen voor de beginnende vechtsporter. Onze katoenen scheenbeschermers van Matsuru zijn geliefd in zowel de MMA- als kickbokswereld, vanwege hun goede pasvorm, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.  

Als je op zoek bent naar scheenbeschermers voor vechtsport, waarom dan niet een broek erbij kopen die past bij je beenbescherming? En je uitstraling als vechtsporter compleet maakt? Daarbij kun je denken aan kickboksbroekjes, MMA broekjes of spats. Al je bescherming en vechtsportkleding koop je bij SportGearz. Maak je uitrusting hieronder compleet:


Kruisbeschermers/ suspensoirs/toks

Suspensoir, tok of kruisbeschermer: het zijn allemaal termen voor hetzelfde type bescherming bij vechtsport. Namelijk een beschermende maatregel voor je kruis, dat je onder je vechtsportkleding draagt. Elastische banden om je taille en billen zorgen dat je vrij kan blijven bewegen. Terwijl een flexibele of harde kunststof cup de stoten, trappen, knietjes en ellebogen in de richting van je edele delen en liezen opvangt. Dat geeft een veilig gevoel!

Zeker bij BJJ, kickboksen en MMA is het dragen van een kruisbeschermer onmisbaar. Je wilt tenslotte niet aftikken zodra je in je kruis geraakt bent, omdat je geen bescherming droeg. De pijn die dat oplevert betekent tenslotte meteen einde oefening. Met een tok ben je daarvoor behoed.

Goede kruisbeschermers van Matsuru vind je bij SportGearz. Onze toks volgen de vorm van je lichaam, zijn eindeloos te wassen en bieden je veel bewegingsvrijheid. De stevige elastische banden garanderen draagcomfort, terwijl de eenvoudig uitneembare kunststof cup je edele delen en liezen beschermt tegen impact. Je begrijpt: een kruisbeschermer onder je broek geeft je een veilig gevoel zodra je de mat of ring betreedt. Want jij weet dat je gevoeligste lichaamsdeel beschermd is tegen stoten, trappen en onbedoelde klappen die tussen je benen landen. Laat die tegenstander maar komen!


Gebitsbeschermers

Veiligheid staat voorop in elke vechtsport en een essentieel onderdeel van die bescherming is de gebitsbeschermer. Of je nu een doorgewinterde vechtsporter bent of net begint, het beschermen van je gebit is van cruciaal belang. Gebitsbeschermers bieden niet alleen een barrière tegen mogelijke impact, maar ze zorgen er ook voor dat je met vertrouwen en volledige focus kunt trainen en vechten. Ontdek het comfort en de betrouwbare bescherming die een hoogwaardige gebitsbeschermer biedt, en geef jezelf de gemoedsrust die nodig is om het beste uit elke training en wedstrijd te halen.

Deze gebitsbeschermer van Booster is speciaal ontworpen voor de jongste vechtsporters. Leg het boksbitje in warm water, vorm het naar het gebit van je kleintje en klaar. Trainen met een stralende lach!

Bekijk ons assortiment gebitsbeschermers en kies een exemplaar wat bij jou past.
Onze gebitsbeschermers vormen zich naar jouw gebit, en zijn makkelijk te reinigen.

 


Tips voor het onderhoud van beschermers:

Het belang van onderhoud van je beschermers kan niet genoeg benadrukt worden, aangezien het een cruciale rol speelt in zowel de prestaties als de veiligheid van de beoefenaar. Regelmatig onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van je uitrusting, maar zorgt er ook voor dat deze optimaal blijft functioneren. Door de slijtage die optreedt tijdens intensieve trainingen en gevechten, kunnen naden losraken, elastiek verslappen en stof zijn veerkracht verliezen. Dit kan niet alleen de prestaties beïnvloeden, maar ook de veiligheid in gevaar brengen. Goed onderhoudenbeschermers minimaliseert het risico op ongelukken, zoals het scheuren van kledingstukken tijdens gevechten. Daarnaast draagt regelmatig onderhoud bij aan hygiëne, aangezien bacteriën en zweetophoping worden verminderd.