• GRATIS VERZENDING VANAF 75 EURO & ACHTERAF BETALEN MOGELIJK
 • UITGEBREIDE KENNIS VAN VECHTSPORTEN
 • OP WERKDAGEN VOOR 15:00U BESTELD, ZELFDE DAG VERZONDEN
 • COMPLETE PRODUCTINFORMATIE
 • ASSORTIMENT MET PREMIUM MERKEN
Sluiten

Jiu-Jitsu banden

12 producten

2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Band Kids Wit
  Vanaf € 3,99
 2. Band kids Geel
  Vanaf € 3,99
 3. Band Kids Oranje
  Vanaf € 3,99
 4. Band Kids Groen
  Vanaf € 3,99
 5. Budo Band Wit
  Vanaf € 5,99
 6. Budo Band Rood
  Vanaf € 5,99
 7. Budo Band Zwart
  Vanaf € 6,99
 8. Budo Band Bruin
  Vanaf € 5,99
 9. Budo Band Blauw
  Vanaf € 5,99
 10. Budo Band Groen
  Vanaf € 5,99
 11. Budo Band Geel
  Vanaf € 5,99

12 producten

2 3 4 5 6
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Jiu-Jitsu banden voor iedere Jiu-Jitsuka

Jiu-Jitsu is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit judo. En net zoals een judoka, is een beoefenaar van Jiu-Jitsu niet compleet zonder gi.  Hierbij is een Jiu-Jitsu band vast onderdeel van je uniform. Zo laat je zien op welk niveau je zit en houd je je jas stevig dichtgeknoopt tijdens je training of toernooi.

Daarvoor wil je een Jiu-Jitsu band die soepel te knopen is, lang meegaat en prettig om je middel zit. Zodat jij vrij kunt bewegen op de mat, zonder zorgen om je gi. Ongeacht je niveau en tegenstander. Dat voelt goed.

Jiu-Jitsu banden voor iedere Jiu-Jitsuka vind je daarom bij SportGearz. Van gerenommeerde vechttsportmerken als Booster en Matsuru. En minstens zo belangrijk: onze banden voldoen aan de reglementen voor toernooien. Ze zijn van 100% hoogwaardig katoen, kleurvast met een mooie applicatie, en beschikbaar in verschillende lengtematen. Je Jiu-Jitsu band brengt je uniform bij elkaar, de rest is aan jou!

Wat is de juiste Jiu-Jitsu banden volgorde?

De kleur en strepen van je Jiu-Jitsu band zeggen iets over je graad, ofwel niveau. In Jiu-Jitsu wordt verschil gemaakt tussen Kyu-graden (voor beginners) en Dan-graden (voor experts). Bij traditioneel Jiu-Jitsu volgt de Kyu-gradatie hetzelfde gradensysteem als judo. Hieronder vind je de meest voorkomende Jiu-Jitsu banden volgorde in een handig schema.

De 6 Kyu-graden zijn de basis van Jiu-Jitsu. Hierbij is de witte band altijd het begin, en de zwarte band altijd het hoogst haalbare.  Voor de jeugdklasse worden gekleurde slippen gebruikt om tussentijdse vooruitgang aan te duiden: bijvoorbeeld een groene band met een blauwe slip. Na het behalen van de zwarte band ga je over naar de Dan gradatie.

De 10 Dan-graden zijn voor gevorderde en professionele Jiu-Jitsuka's. De eerste Dan is de zwarte band Jiu-Jitsu. Hierna volgen 5 zwarte banden met tot 5 witte strepen op de zwarte band, rood-wit geblokte banden en tot slot rode banden.

In ons assortiment vind je Jiu-Jitsu banden van verschillende lengtematen, voor volwassenen en kinderen. Voor volwassenen zijn alle Kyu’s beschikbaar, voor kinderen de zesde (wit) tot de derde (groen). Kinderbanden zijn daarnaast dunner en makkelijker te knopen. Kies de kleur die hoort bij je graad en je kunt de mat op!

Brazilian Jiu-Jitsu volgt een ander gradensysteem dan Japans Jiu-Jitsu. Daar lees je hier meer over:

Zo bepaal je welke maat Jiu-Jitsu band je nodig hebt

Net zoals bij Jiu-Jitsu pakken is jouw juiste maat Jiu-Jitsu band bepalen een koud kunstje. Je telt namelijk 100 cm op bij de maat van je pak. Is je Jiu-Jitsu pak maat 170 cm? Kies dan een Jiu-Jitsu band van 270 cm. Meet jezelf, en je weet al snel welke maat karateband je nodig hebt. 

Ben je tenger gebouwd, neem dan een Jiu-Jitsu band die een maat korter is dan je maat Jiu-Jitsu pak. Ben je stevig gebouwd, kies dan een maat langer dan je pak plus 100 cm. Bijvoorbeeld een Jiu-Jitsu band van 280 cm bij een pak met maat 170 cm.

Benieuwd naar de maatvoering van Jiu-Jitsu pakken? In ons assortiment vind je verschillende merken pakken die perfect passen bij onze Jiu-Jitsu banden. Ontdek onze Jiu-Jitsu pakken en hun maatvoering hier:

Jouw Jiu-Jitsu band kopen, natuurlijk bij SportGearz

Met onze jarenlange ervaring in budo weten wij wat je nodig hebt op de mat: een gi die lekker zit, bewegingsvrijheid geeft en voldoet aan de reglementen. Dat geldt allemaal voor onze Jiu-Jitsu banden. Omdat je in onze webshop je volledige gi in één keer kunt kopen, en daarbij uit alle Kyu’s en meerdere lengtematen qua band kunt kiezen, ben je sneller en voordeliger klaar. Onze korte levertijd en ruime retourbeleid maken jouw vechtsportwinkel-ervaring bij ons nog beter. Jouw Jiu-Jitsu band kopen, natuurlijk bij SportGearz!

Veelgestelde vragen over Jiu-Jitsu banden

 • Waarom heb je een Jiu-Jitsu band nodig?

  Jiu-Jitsu pakken (Jiu-Jitsu gi’s) bestaan uit drie verplichte onderdelen: een jasje, broek en band (obi). Zonder Jiu-Jitsu band trainen of een toernooi ingaan kan dus niet!

 • Hoeveel Jiu-Jitsu banden zijn er in totaal?

  Als je alle Kyu’s (6 graden) en Dans (10 graden) bij elkaar optelt, zijn er in totaal 16 Jiu-Jitsu banden. Soms komt er nog een 17e Dan-graad bij; de brede witte band. Tussen ieder Kyu-graad examen zit minimaal 6 maanden, en tussen iedere Dan-graad beoordeling ongeveer een jaar. 

 • Waar kun je het beste een Jiu-Jitsu band kopen?

  De beste Jiu-Jitsu banden vind je natuurlijk bij vechtsportwinkels. Hier zijn de kennis en expertise aanwezig die jou helpen om de obi te kiezen die hoort bij jouw niveau. En laat SportGearz nou als online vechtsportwinkel gespecialiseerd zijn in vechtsportkleding van hoge kwaliteit! Zo kun je in één keer de gi die bij je past kopen. Jouw Jiu-Jitsu band kopen bij SportGearz is dus slim én handig. Weet je niet zeker welke maat of kleur je nodig hebt? Dan helpen we je graag persoonlijk.